Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'access denied'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Gain Capital API FAQ
    • General Questions and Discussion

Found 1 result

  1. Hello, I have been using the API for 3 months. Today, it suddenly stopped working. I receive an "Access Denied" error. When I use a different computer with a different IP it works. I think I have some DNS resolving issues, because when I manually browse to https://ciapi.cityindex.com/ on both computers, I am seeing different webpages (screenshot in attachment, valid.png is from the computer on which API is working, invalid.png is from the computer on which it is not working). I have run the following command to query the Google/OpenDNS DNS servers for ciapi.cityindex.com and it is giving me different results. nslookup ciapi.cityindex.com. 8.8.8.8 Which is giving me the following different results: This one is the result on the machine where the API is not working: C:\Users\Administrator>nslookup ciapi.cityindex.com. 8.8.8.8 Server: google-public-dns-a.google.com Address: 8.8.8.8 Non-authoritative answer: Name: e13934.b.akamaiedge.net Address: 23.43.121.124 Aliases: ciapi.cityindex.com ciapi.cityindex.com.edgekey.net C:\Users\Administrator>nslookup ciapi.cityindex.com. 208.67.222.222 Server: resolver1.opendns.com Address: 208.67.222.222 Non-authoritative answer: Name: e13934.b.akamaiedge.net Address: 23.43.121.124 Aliases: ciapi.cityindex.com ciapi.cityindex.com.edgekey.net And the following one is the result on the machine where the API is working: C:\Users\Administrator>nslookup ciapi.cityindex.com. 8.8.8.8 Server: google-public-dns-a.google.com Address: 8.8.8.8 Non-authoritative answer: Name: e13934.b.akamaiedge.net Address: 104.96.153.135 Aliases: ciapi.cityindex.com ciapi.cityindex.com.edgekey.net C:\Users\Administrator>nslookup ciapi.cityindex.com. 208.67.222.222 Server: resolver1.opendns.com Address: 208.67.222.222 Non-authoritative answer: Name: e13934.b.akamaiedge.net Address: 172.227.187.138 Aliases: ciapi.cityindex.com ciapi.cityindex.com.edgekey.net As you can see, on the "not working" computer, OpenDNS and Google DNS gives me the same, invalid IP, and on the "working" computer it gives me two different IP addresses. I have experienced once the same problem with Akamai when using the time.windows.com NTP server. I have not fixed it, and just switched to another NTP server. Can anyone help me with this issue? I really don't know why the DNS servers are giving me wrong query results on this computer... EDIT I have read that the Access Denied error appears for Akamai websites when the website has policies to block the end user (https://community.akamai.com/customers/s/article/Why-is-Akamai-blocking-me) Please see this thread and fix your blocking policies, so that I can access the API. This screenshot below is taken on a machine with a IP which is not experiencing this problem. And this screenshot below is taken on the machine with the IP experiencing the problem.
×